Omet al contingut

Ens sentim molt orgullosos perquè, pel nostre treball, ens van atorgar el PREMI D'HONOR A LA DEFENSA DE LES LLIBERTATS I LA SOLIDARITAT DE LA VILA DE PEDREGUER l’any 2019.

per a contactar amb nosaltres

Homenatges

Tots els dies 14 d’abril ens reunim al Cementeri Municipal de Paterna per a recordar els nostres familiars executats des de el mateix moment en què va acabar la guerra civil, l’abril de 1939, fins l’any 1956. A uns 450 metres del cementiri es troba el Terrer, també conegut com el Paredón de España. A més de camperols, sindicalistes i soldats, allà van ser assassinats alguns personatges il·lustres, com ara el rector Peset Aleixandre o el ministre d’Indústria en la República, Joan Peiró.

 

Concentracions

L’últim divendres de cada mes, de 19h a 20h, ens reunim en la Plaça de la Verge, en un espai i un moment idoni per tal de divulgar l’ocorregut en el Terrer de Paterna. Els familiars llegeixen poemes o cartes dels seus avis escrites des de la presó. Es llegeix també el nom de totes les persones assassinades en Paterna i es ofereix informació sobre el seu poble de procedència, professió o edat. En ocasions, poetes i cantautors com Pau Alabajos o Vicent Camps, han volgut unir-se a la causa aportant les seues creacions.

 

 

Ponències

Les Missions de la Memòria és un projecte concebit per la Coordinadora d’Associacions per la Memòria del PV, en el qual participa la Plataforma de Familiars, amb l’objectiu d’impulsar juntament amb el personal docent dels centres educatius, la difusió de la Memòria Democràtica entre l’alumnat d’ESO i Batxillerat , mitjançant fonts directes, com a instrument en la seua formació en valors democràtics i en el coneixement de la veritat.

Exposicions y conferències

El Silenci trencat: Les fosses de Paterna és una exposició fotogràfica que homenatja els 2.238 represaliats. L’exposició, de caràcter itinerant, ens ha acompanyat en les diferents xarrades que hem impartit en instituts i ajuntaments, i l’oferim a institucions que tinguen interès per exhibir-la. És un recorregut pel silenci, el buit i el dolor, un compromís enfront de l’oblit.

Ens sentim molt orgullosos perquè, pel nostre treball, ens van atorgar el PREMI D’HONOR A LA DEFENSA DE LES LLIBERTATS I LA SOLIDARITAT DE LA VILA DE PEDREGUER l’any 2019.